Seniorska trojka u Bugarskoj

Luka Milić, Andrija Doder i Marija Sudimac od 12. do 15. avgusta 2019. učestvovaće na turniru Svetskog seniorskog kupa, Bulgarian Open Championship 2019, u Sofiji

Badminton savez Srbije | 11.08.2019.

Luka Milić, Andrija Doder i Marija Sudimac odmah posle nastupa na turniru Svetskog seniorskog kupa, Hellas Open 2019, učestvovaće na još jednom međunarodnom turniru ovog ranga. Od 12. do 15. avgusta 2019. naša seniorska trojka vojevaće bitke na Bulgarian Open Championship 2019 koji će u Sofiji okupiti čak 340 badmintonaca i badmintonki sa više kontinenata. 

Sudimčeva će nastupiti u kvalifikacijama ženskog singla i u već ponedeljak od 14,15 č u prvom kolu će se sastati sa Dankinjom Frederikom Lund. Dan kasnije Milić će u prvom kolu glavnog žreba muškog singla igrati sa drugim nosiocem, Rasmusom Meseršmidom iz Danske, dok će istog dana Doder i Sudimčeva, u prvom kolu mešovitog dubla, ukrstiti rekete sa ukrajinskom kombinacijom Mikhailo Makhnovski, Anastasija Prozorova. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Bugraskoj na kojem će naše reprezentativce sa klupe predvoditi pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije Dragan Antić.