Milićeva jedna pobeda u Minsku

Naš reprezentativac Luka Milić sa skorom od pobede i dva poraza nije uspeo da se plasira u osminu finala badminton turnira na Evropskim igrama u Minsku

Badminton savez Srbije | 28.06.2019.

Iza Luke Milića je još jedno dragoceno iskustvo na međunarodnoj sceni. Naš reprezetativac bio je akter badminton turnira na Evropskim igrama u Minsku gde je nastupio u muškom singlu, u kojem se ogledalo najbolja 32 igrača sa Starog kontinenta. Nedostatak iskustva, ali i sreće sprečili su Milića da “preživi” grupnu fazu takmičenja i da se domogne eliminacionih borbi. U prvom kolu D grupe poražen je, 24. juna 2019, od Francuza Brisa Leverdeza (2:0). Dan kasnije ukrstio je rekete sa Švajcarcem Kristijanom Kirčmajerom. Rival je poveo sa 1:0 u setovima, a malo je nedostajalo da duel uđe u treći set. Ipak, i drugi period je posle velike borbe na razliku pripao Švajcarcu tako da je već tada san o ulasku među 16 najboljih bio prekinut (2:0). U sredu, 26. juna, Milić je “upisao” pobedu u meču koji je i za njega i za Islanđanina Karla Gunarsona bio stvar prestiža, budući da su obojica i pre poslednjeg kola izgubili sve šanse za nastavak takmičenja. Naš reprezentativac je bio bolji u prvom setu, dok je Islanđanin uzvratio u drugom. U trećem, pri vođstvu Milića od 11:6 Gunarson je predao meč (2:1). 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli plasmanu i učešću Luke Milića na Evropskim igrama u Minsku na kojima ga je sa klupe predvodio glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir, a na kojima sudi jedini srpski sudija sa sudijskim setrifikatom Evropske badminton konfederacije, Goran Jelesijević.