Seniori za šampionske titule na Adi Ciganliji

U Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji u subotu i nedelju, 1. i 2. juna 2019, biće održano 26. prvenstvo Srbije za seniore

Badminton savez Srbije | 31.05.2019.

Nacionalni badminton centar u subotu i nedelju, 1. i 2. juna 2019, prvi put biće poprište Prvenstva Srbije za seniore. U specijalizovanom badminton objektu na Adi Ciganliji za zlatna odličja u pojedinačnim konkurencijama boriće se 54 najboljih srpskih takmičara iz svih srpskih klubova. Titule, na 26. državnom šampionatu, braniće se u četiri pojedinačne konkurencije – u singlovima, gde će tron pokušati sa sačuvaju članovi kruševačkih Zmajeva, Luka Milić i Marija Sudimac, i u ženskom i mešovitom dublu gde trofeje brane Sudimčeva i Sara Lončar iz BK Zmajevi, odnosno Andrija Doder iz BK Beograd i Sudimčeva. U muškom dublu doći će do smene na vrhu budući da će prošlogodišnji pobednici, Milić i Doder, ovoga puta nastupiti u novim kombinacijama. Miliću će partner biti Nenad Milošević iz BK Novi Sad, a Doderu Igor Bjelan, takođe iz novosadskog kluba. 

I ove godine, kao i prošle, na osnovu rezultata biće proglašeni i najuspešniji timovi. Prošle godine najuspešniji klub u ekipnom plasmanu muških timova bio je BK Beograd, a u ekipnom plasmanu ženskih i mešovitih timova BK Zmajevi. I u subotu i nedelju takmičarski program počinje od 9,30 časova. Prvog dana na “meniju” biće mečevi u parskim konkurencijama i početak okršaja u singlovima, u kojima će se drugog dana voditi odsutne bitke. Prvenstvo Srbije za seniore organizuje Badminton klub Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton saveza Beograda. Šampionat su podržale i kompanije “Yonex”, “Tin Šped”, “Ledeni Kvas”, “Eurobank”, “Integraltechnic”, “Koka Plus” i “Siboasi”.