Dva odličja u Čakovecu

Naše igračice osvojile dva srebrna odličja u uzrasnoj kategoriji do 13 godina na 11. MT ČAKOVEC CROATIA OSIGURANJE YI 2019 koji je 25. maja 2019. održan u Hrvatskoj

Badminton savez Srbije | 28.05.2019.

U subotu, 25. maja 2019, u hrvatskom gradu Čakovcu održan je međunarodni turnir, 11. MT ČAKOVEC CROATIA OSIGURANJE YI 2019. U uzrasnoj kategoriji do 13 godina Marija Samardžija bila je najuspešnija takmičarka osvojivši srebra u singlu i u dublu, u paru sa Katarinom Vig. U finalu singla bolja od naše igračice, nakon žestoke borbe, bila je Mađarica Sofija Švirjan. Prethodno Samardžijeva je savladala predstavnice Mađarske i Hrvatske. U konkurenciji dublova Samardžija i Vig sz u finalu izgubile od zagrebačke kombinacije Podvaler/Špehar. Na putu do finala, ostvarile su pobede protiv više parova iz Hrvatske.

U istoj uzrasnoj kategoriji, samo u konkurenciji dečaka, Mihajilo Vig i Vanja Bokan bili su na korak od osvajanja medalja nakon takmičenja u grupama. U kategoriji singla, Vig je izgubio napet meč četvrtfinala od predstavnika Slovačke, dok je Bokan u osmini finala poražen od predstavnika Austrije. Zajedno su u dublu odigrali vrlo dobro, ali su u meču četvrtfinala izgubili od para iz Slovačke. 

“Izuzetno sam zadovoljan igrom i zalaganjem na terenu naših takmičara, kao i ponašanjem van terena. Želeo bih da se zahvalim Badminton klubu Međimurje, našim dragim prijateljima i domaćinima na sjajnoj organizaciji turnira. Dočekali su nas domaćinski i nadam se da ćemo i narednih godina odlaziti u Čakovec po medalje. Međunarodni turniri ovog tipa su sjajna prilika da naši takmičari igraju protiv novih protivnika, stiču nova iskustva i nove sportske prijatelje. Iskoristili smo priliku da predstavnicima svih klubova koji su učestvovali na turniru podelimo flajere i promovišemo Serbian Youth International i nadamo se da će barem neko prihvatiti naš poziv i doći u Novi Sad u junu”, kazao je trener Goran Jelesijević.