Reprezentativci u Grčkoj i Bugarskoj

Srbija će od 2. do 5. maja 2019. imati predstavnike na dva internacionalna turnira – Svetskom seniorskom kupu, Hellas International 2019 u Kalamariji i Evropskom kupu za igrače do 17 godina, HEBAR U17 Bulgarian Open 2019 u Pazardžiku

Badminton savez Srbije | 01.05.2019.

Reprezentativci Srbije će od 2. do 5. maja 2019. biti akteri dva internacionalna turnira. Luka Milić, Andrija Doder i Marija Sudimac, predvođeni glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije Milanom Barbirom, učestvovaće na Svetskom seniorskom kupu, Hellas International 2019, na kojem će se u Kalamariji za odličja boriti 167 takmičara sa više kontinenata. Svi naši igrači preskočiće kvalifikacije tako da će startovati u petak. Prvi će na teren Doder i Sudimčeva koji će se od 12,30 č, za plasman u drugo kolo mešovitog dubla, boriti protiv poljske kombinacije Miloš Bohat, Magdalena Svirčinska. Pola sata kasnije Milić, koji je postavljen za sedmog nosioca u muškom singlu, u prvom kolu ove konkurencije ukrsitiće rekete sa Hrvatom Filipom Špoljarećem, dok će od 16,30 č Sudimčeva odmeriti snage sa drugim nosiocem u ženskom singlu, Švajcarskinjom Ronjom Stern. Doderu i Miliću će od 17,30 č rivali u prvom kolu muškog dubla biti Portugalci Duarte Nuno Anjo i Bruno Carvaljo. 

Na turniru Evropskog kupa za igrače do 17 godina, HEBAR U17 Bulgarian Open 2019, u bugarskom Pazardžiku boje Srbije će braniti šestoro reprezentativca – Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Viktor Petrović, Sara Lončar, Anđela Vitman i Nina Bogdanović, koje će se klupe voditi trener reprezentacije Dragan Antić. Lukić i Petrović će nastupiti u muškim singlovima, Lončareva, Vitmanova i Bogdanovićeva u ženskim singlovima, Tomić i Lončareva, te Petrović i Bogdanovićeva u mešovitim dublovima, Lukić i Tomić u muškom dublu, a Lončareva i Vitmanova u ženskom dublu. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskih reprezentativaca na turnirima u Grčkoj i Bugarskoj.