Petorka u Dubrovniku

Boje Srbije na Svetskom juniorskom kupu, Valamar Junior Open 2019, koji će od 5. do 7. aprila 2019. biti održan u Dubrovniku braniće Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Marija Sudimac, Sara Lončar i Minja Milovanović

Badminton savez Srbije | 03.04.2019.

Predvođeni trenerom reprezentacije Nikolom Mijačićem petoro reprezentativaca Srbije od 5. do 7. aprila 2019. braniće boje naše zemlje na Svetskom juniorskom kupu, Valamar Junior Open 2019, na kojem će se u Dubrovniku za odličja boriti preko 100 takmičara sa više kontinenata. Od naših igrača prvi će se na terenu naći Sergej Lukić koji će u petak od 10,30 časova igrati u prvom kolu muškog singla protiv Italijana Matea Masetija. Pedeset minuta kasnije “vatreno krštenje” u Dubrovniku imaće Minja Milovanović koja se od 11,20 č na startu takmičenja u ženskom singlu sastati sa Slovenkom Nikom Brajkovič. 

Od 12,30 č Lukić i Mihajlo Tomić će se za plasman u osminu finala muškog dubla boriti protiv domaćih takmičara Luke Bana i Josipa Meglića. U drugom kolu ženskog singla Sara Lončar će od 13,30 č ukrstiti rekete sa Engleskinjom Abigel Haris, dok će Mariji Sudimac, petom nosiocem u ženskom singlu, rivalka na putu ka trećem kolu od 14 č biti Švajcarskinja Karolina Raklozu. 

U subotu nastup u Hrvatskoj počinju naš ženski i mešoviti dubl. Milovanovićeva i Sudimčeva će se za plasman u treće kolo ženskog dubla boriti protiv Asmite Kudhari i Ani Lado iz Engleske, dok će se Tomić i Lončareva u prvom kolu mešovitog dubla sastati sa švedskom kombinacijom Simon Sandin, Sofija Bjorč. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Dubrovniku.