Jovović na rođendanu Zavoda za sport i medicinu sporta

Predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović 8. marta 2019. prisustvovao obeležavanju 63 godine postojanja važne institucije srpskog sporta

Badminton savez Srbije | 13.03.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije 8. marta 2019. obeležio je 63 godine postojanja. Svečanom događaju u Klubu poslanika u Beogradu prisustvovao je veliki broj najvažnijih poslenika srpskog sporta među kojima je bio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Badminton savez Srbije na ovom događaju predstavljao je predsednik Upravnog odbora BASS Radomir Jovović. Ovu priliku Zavod za sport i medicinu sporta je iskoristio da predstavio nove projekte za buduće šampione. Na 12,7 hektara počela je izgradnja novih sadržaja, a do kraja godine obaviće se i rekonstrukcija postojećih, dok će u maju Zavod biti domaćin 2. međunarodne konferencije sportske medicine Srbije, koja će okupiti 40 međunarodnih i domaćih predavača i više od 1.000 učesnika. 

Prema rečima direktora Zavoda Gorana Bojovića Zavod je već 63 godine kuća svih sportista, ali i omladine među kojom se, sigurni su, kriju neki novi šampioni. Uz veliku pomoć Ministarstva sporta i omladine čine sve da Sportsko-rekreativni centar “Košutnjak” postane zona vrhunskog sporta u kom će sportisti imati sve na jednom mestu – najbolje uslove za pripreme i treninge, smeštajne kapacitete i kompletnu zdravstvenu zaštitu. U isto vreme čine sve da nacionalni granski savezi konačno dobiju objekte i terene koji zadovoljavaju standarde međunarodnih takmičenja, kako bi se njihovi sportisti bolje pripremali za međunarodna takmičenja, a Srbija imala objekte koje će u budućnosti koristiti za održavanje nekih novih sportskih evropskih i svetskih takmičenja. 

– Počinjemo izgradnju i multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova (rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo i dizanje tegova). Nova dvorana prostiraće se na površini od 3,36 hektara, a ukupna vrednost investicije iznosi oko 12 miliona evra. U planu je izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena, stadion sa tribinama i zelenim krovom koji bi se koristio za rekreaciju, atletske staze i teniski klub – istakao je Bojović.