Srpskim veteranima šest balkanskih odličja u Ohridu

Na Balkanskom prvenstvu za veterane, koje je od 30. avgusta do 2. septembra 2018. održano u Makedoniji, naši igrači osvojili zlato, tri srebra i dve bronze

Badminton savez Srbije | 02.09.2018.

Srpski takmičari osvojili su šest odličja na Balkanskom prvenstvu za veterane koje je od 30. avgusta do 2. septembra 2018. održano u Ohridu. Milan Damnjanović postao je veteranski prvak Balkana u muškom singlu kategorije 60+ u kojoj je vicešampionska titula pripala Ljubivoju Petroviću, a bronzana Milanovom starijem bratu Milovanu. Sjajan nastup u Makedoniji Milan Damnjanović i Ljubivoje Petrović zaokružili su i vicešampionskom titulom u muškom dublu kategorije 60+. U muškom singlu kategorije 55+ Branislav Aleksić je prigrabio srebro. Do postolja su stigli i Dejan Šutanovac i Zoran Stepanović koji su izlili bronzu u muškom dublu kategorije 40+. 

Dejan Šutanovac i Vladimir Perišić nisu prošli grupnu fazu takmičenja u muškom singlu kategorije 40+, a istu sudbinu doživeli su i Vlada Rakić, Aleksandar Anđelković i Zoran Stepanović u muškom singlu kategorije 45+. U muškom dublu kategorije 40+ Milovan Damnjanović i Vladimir Perišić završili su na petom mestu, dok Vlada Rakić i Branislav Aleksić, te Aleksandar Anđelković i Bugarin Veličko Georgijev nisu uspeli da se, kroz grupe, probiju do polufinala muškog dubla kategorije 45+.