Ministar Udovičić sa čelnim ljudima evropskog, svetskog i srpskog badmintona

U utorak, 14. septembra 2021. godine, ministar omladine i sporta Republike Srbije, Vanja Udovičić, sastao se sa čelnim ljudima evropskog, svetskog i srpskog badmintona

Badminton savez Srbije | 15.09.2021.

U zgradi Saveznog izvršnog veća u Beogradu, 14 septembra, održan je veoma konstruktivan sastanak kojem su prisustvovali ministar omladine i sporta Republike Srbije, Vanja Udovičić, predsednik BEC, Peter Tarcala, generalni sekretar BEC, Brajan Agerbak, zamenik generalnog sekretara BEC, Džimi Andersen, direktor BWF zadužen za razvoj David Kabeljo, predsednik UO BASS Radomir Jovović i generalni sekretar BASB, Miodrag Kaličanin. Teme sastanka su bili vrhunski rezultati srpskih sportista u badmintonu, organizacija Evropskog juniorskog prvenstva 2022. godine u Beogradu, podizanje takmičarskih kapaciteta, kao i planovi za popularizaciju badminton sporta u Srbiji i regionu.

 

“Badminton je sport koji od najranijeg doba privlači pažnju i ima široku rekreativnu i profesionalnu bazu, što ga čini jedinstvenim. Mnogo je onih koji su bar pokušali da se oprobaju u ovom sportu kroz igru, ali je u Srbiji i sve više dece i mladih koji badminonton biraju kao sport u kojem imaju najviše sportske ciljeve. Rezultati naših takmičara, posebno u mlađim kategorijama, najnoviji uspesi badminton juniorske reprezentacije Srbije su odlični i nadam se da će upravo kroz ovako odličnu saradnju, razmenu iskustava i znanja sa najvećim znalcima iz Evrope i sveta, dovesti Srbiju do vrhunskih seniorskih rezultata”, izjavio je ministar Udovičić.

 

Sagovornici su se složili i da se upravo kroz organizaciju međunarodnih sportskih smotri najbolje radi na daljoj popularizaciji sporta, i da bi Evropsko prvenstvo u badmintonu za juniore naredne godine u Beogradu bila i odlična prilika da se Srbija još jednom pokaže kao odličan domaćin.