Srpski miks dubl u top 8 na 59 Portugal International Championships

Mihajlo Tomić i Anđela Vitman plasirali su se u TOP 8 parova na turniru svetskog seniorskog kupa, koji se od 6. do 10. marta 2024. održao u Kaldasu da Rainji

Badminton savez Srbije | 11.03.2024.

U periodu od 6. do 10. marta 2024. godine, 59. Portugal International Championships ugostio je 390 seniorskih igrača iz cele Evrope, među kojima su se istakli srpski igrači Anđela Vitman i Mihajlo Tomić. Srpski badminton tandem, poznat po svojoj izvanrednoj igri, nastavio je dugi niz uspešnih nastupa na međunarodnoj seniorskoj sceni, plasirajući se u četvrtfinale i ulaskom u top 8 najboljih mešovitih parova u Portugalu.

Vitman i Tomić su ostvarili značajnu pobedu nad engleskim parom Oliverom Batlerom i Sian Keli i impresivnom igrom trijumfovali rezultatom 21-15, 21-14. Nakon ove pobede, Vitman i Tomić su ušli u četvrtfinale, gde su se suočili sa izazovom protiv engleskog para Rori Eistona i Lizi Tolman. Iako su srpski sportisti pokazali izvanrednu borbenost i veštinu, nažalost, nisu uspeli da savladaju svoje protivnike i poraženi su sa rezultatom 15-21, 19-21."Turnir u Portugalu označio je start duge profesionalne seniorske godine. Zadovoljan sam plasmanom u Top 8, posebno kada se nađete u ovako jakoj konkurenciji. Nastavljamo sa daljim radom i treninzima i nadamo se da ćemo uspeti da pružimo, ali i da pomeramo lične maksimume," izjavio je Mihajlo Tomić nakon takmičenja.

Uzbudljive partije, neizvesni trenuci i beskompromisna borba – sve su to obeležja koja najbolji par u istoriji srpskog badmintona održava na visokoj lestvici međunarodne takmičarske scene. Anđela Vitman i Mihajlo Tomić još jednim sjajnim nastupom potvrdili su da su zasluženo svrstani među elitne igrače Evrope.

Ministarstvo sporta Republike Srbije je obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri doprinelo učešću reprezentativaca Srbije na turniru u Portugaliji.