U19 reprezentativci startovali na međunarodnoj sceni

Srpski U19 reprezentatavci učestvovali su na 14th MULTI ALARM Hungarian Junior Championships 2024 koji je od 08. do 11. februara održan u Mađarskoj

Badminton savez Srbije | 11.02.2024.

Srpski U19 reprezentativci su započeli svoju međunarodnu takmičarsku sezonu na 14th MULTI ALARM Hungarian Junior Championships 2024, koji je održan od 8. do 11. februara u mađarskom gradu Pečuj.

Mihajlo Vig, Vanja Bokan i Miona Filipović, članovi U19 reprezentacije Srbije, testirali su svoje takmičarske sposobnosti na prestižnom međunarodnom turniru koji je okupio gotovo 200 vrhunskih mladih badmintonaca iz cele Evrope.

Nastupajući u muškim i mešovitim parovima, kao i pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji, srpski reprezentativci suočili su se sa izazovnim protivnicima na samom početku takmičenja, što je predstavljalo izazov i važno iskustvo za njihov dalji takmičarski razvoj.

Mihajlo Vig je zabeležio pobedu u prvom meču muškog singla, savladavši jakog protivnika iz Rumunije Andreja Katalin Dragoša  rezultatom 21:16,21:15. U narednom meču, suočio se sa Paskalom Čengom iz Austrije, ali dobra igra srpskog takmičara nije bila dovoljna za pobedu protiv iskusnog rivala.

U parskim konkurencijama, miks dubl Vanja Bokan i Miona Filipović zaustavljeni su na samom startu takmičenja, ne uspevši da savladaju izuzetno jak par Van Koile/Van Paris iz Belgije, dok je istu sudbinu doživeo  i muški dubl Bokan/Vig.

Na izuzetno jakom juniorskom turniru naši U19 repreznetativci su otvorili međunarodnu takmičarsku sezonu. Imali smo priliku da vidimo na čemu treba raditi da bi se u budućnosti priključili evropskom juniorskom vrhu. Pohvalio bih zalaganje na terenu svih takmičara”, izjavio je Nikola Mijačić, trener reprezentacije Srbije.

Učešće reprezentativaca Srbije na 14th MULTI ALARM Hungarian Junior Championships 2024 powered by Victor pomoglo je Ministarstvo sporta kroz obezbeđivanje finansijske podrške.