Seniori na Victor Croatia International 2023

Od 28. septembra do 01. oktobra članovi seniorske reprezentacije Srbije učestovali su na Victor Croatia International 2023 u Zagrebu

Badminton savez Srbije | 01.10.2023.

Tim koji su činili Dragoslav Petrović, Sergej Lukić, Đorđe Stepanović, Marija Sudimac, Sara Lončar i Sanja Perić predstavljao je Srbiju na međunarodnom turniru ranga „future series“ koji je održan u Zagrebu.

Marija Sudimac ostvarila je najbolji plasman među srpskim igračima, uspevši da se probije među osam najboljih igračica turnira u konkurenciji žena pojedinačno. Na startu turnira, Sudimac je pobedila Švajcarku Džuli Frankonvil sa 2:1, dok je sjajnu igru pokazala i u narednom meču protiv Helis Pajuste iz Estonije, koju je pobedila rezultatom 21:18, 21:16. U četvrt finalni meč ušla je Sudimac stabilno, ali je povreda zaustavila srpsku igračicu u daljem pohodu na medalju, te je morala da preda meč rivalki iz Švajcarske Ruandi Azkij Aliefi, koja je takmičenje završila kao drugoplasirana takmičarka.  Dragoslav Petrović startovao je turnir u Zagrebu pobedom u prvom kolu kvalifikacija savladavši Švajcarca Lorana Joliata 21:18, 19:21, 21:19. Uprkos odličnoj igri i borbenosti, u narednom meču nije uspeo da savlada Kristofa Tota iz Mađarske. Sara Lončar, Sanja Perić, Đorđe Stepanović i Sergej Lulić eliminisani su na samom startu takmičenja u pojedinačnoj ženskoj, odnosno muškoj konkurenciji.

Srbija je imala predstavnika i u redovima sudija, budući da je pravdu na Victor Croatia International 2023 delila Marija Hinić.

Priliku da testiraju svoju formu, odmere snage i pokažu svoje sportsko umeće, članovi seniorske reprezentacije imaće već početkom oktobra kada ih očekuje učešće na YONEX Bulgarian International Championship 2023. 

Učešće reprezentacije Srbije na turiru u Hrvatskoj podržalo je Ministarstvo sporta Republike Srbije kroz obezbeđivanje neophodne finansijske podrške.