Juniorski kup za timove - Petrovac 2023

U Sportskom centru Petrovac na Mlavi u nedelju, 09. aprila 2023. godržan je juniorski kup u badmintonu za timove mlađe od 15 godina

Badminton savez Srbije | 10.04.2023.

U organizaciji Petrovačkog sportskog kluba pod pokroviteljstvom Badminton saveza Srbije, Sportskog saveza Petrovac na Mlavi i Opštine Petrovac na Mlavi održan je Juniorski kup za timove mlađe od 15 godina. Na turniru su učestvovali najbolji U11, U13 i U15 takmičari iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Zrenjanina, Vršca, Pančeva i Petrovca na Mlavi.

Timove u uzrasnim kategorijama U11 i U13 činila su najmanje dva prijavljena takmičara istog ili različitog pola, dok su U15 ekipe činila najmanje četiri prijavljena takmičara od kojih je najmanje jedan takmičar morao da bude suprotnog pola. Ekipni mečevi u uzrasnim kategorijama U11 i U13 igrali su se do 45 poena kroz dva meča u pojedinačnoj i jednog meča u konkurenciji parova, dok su igrači do 15 godina igrali mečeve do 55 poena u formatu dva singla i tri dubla.

Zlatnu medalju u najmlađoj uzrasnoj kategoriji do 11 godina osvojila je ekipa Zlatni zmajevi u sastavu Mia Stanimirović (BK Dinamo) i Mihajlo Pantić (BK Zmajevi), dok je srebro otišlo u ruke ekipe iz beogradskog kluba Clear Leni Brkić, Mili i Maši Gluhović. Treće mesto na takmičenju osvojile su Nikolina Vulić i Tamara Latas (BK Zmajevi).

Najuspešniju ekipu u kategoriji do 13 godina čini je dvojac iz Vršca Teodora i Dorotea Mehović (BK Fanatik), na drugom mestu našli su se Ilija Vulić i Andrija Isailović (BK Zmajevi), dok je trećeplasirana ekipa bila Beograd 1 u sastavu Nađa Todorović i Filip Stojadinović.

Kruševljani su bili najuspešniji i u kategoriji igrača do 15 godina, osvojivši prvo i drugo mesto. Na najviše pobedničko postolje popeli su se Aleksa Radovanović, Andrea Bogojević, Petar Smiljković i Elena Veljković. Drugo mesto zauzeli su njihovi klupski saigrači Danilo Stevanović, Teodora Latas, Đina Čelar i Pavle Rakić iz BK Banat, a bronzana medalja otišla je u ruke ekipi Vojvodina koju su činili Vesna Stojaković, Vukašin Obradović, Maksim Vidaković (BK Novi Sad) i Boško Jakovljević (BK Dinamo).

Marko Vasić, predsednik i trener Petrovačkog sportskog kluba koji je i organizator ovogodišnjeg juniorskog kupa za timove, istakao je Petrovac na Mlavi od ove godine domaćin čak dva badminton turnira, kao i da je zadovoljstvo videti da raste interesovanje dece za ovaj sport. „Prvi put smo domaćini ovakvom prvenstvu koje protiče u fenomenalnoj atmosferi. Više od 60 učesnika se danas takmiči u timovima, ovo je novina jer su deca izmešana i vole ovakva takmičenja, a osim sportskih rezultata tu je i nezaobilazno druženje. Zahvalio bih Badminton savezu Srbije, Sportskom savezu Petrovac na Mlavi i Opštini Petrovac na Mlavi bez kojih ovaj turnir ne bi bio moguć”, izjavio je Marko Vasić.

Juniorski kup za timove – Petrovac 2023 jedna je od mnogobrojnih aktivnosti Badminton saveza Srbije koje za cilj imaju razvoj i popularizaciju badmintona među najmlađim uzrasnim kategorijama i uključivanje što većeg broja mališana u ovaj olimpijski sport.

Takmičenje je podržalo i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije kroz obezbeđivanje neophodne finansijske podrške.