Srebro i bronza na Pack Line Israel Junior 2023

Viktor Petrović i Nina Bogdanović doneli dve medalje sa Pack Line Israel Junior 2023 koji je održan od 30.03. do 01.04. u Rišon Le Zionu

Badminton savez Srbije | 03.04.2023.

Predvođeni trenerom Draganom Antićem, Viktor Petrović i Nina Bogdanović nastupili su ovog vikenda na međunarodnom juniorskom turniru serije International u tri konkurencije i Srbiji doneli dve medalje – srebro u konkurencijih mešovitih parova i bronzu u pojedinačnoj muškoj konkurenciji.

Najperspektivniji srpski U19 igrači put ka finalu u konkurenciji mešovitih parova prokrčili su maestralnim pobedama nad kiparskim parom Andreas Panteli/Nikoleta Eleuteriu (21:4, 21:4) i hrvatskim dvojcem Roko Pipunić/Jelena Buhberger (21:15, 21:19). Nažalost, povreda Viktora Petrovića u polufinalnom meču muškog singla sprečila je srpski par da nastupe u finalu takmičenja, te su bez borbe za prvo mesto turnir završili sa srebrnim odličijem.

Sjajnu igru prikazali su Nina Bogdanović i Viktor Petrović i u mečevima pojedničanih konkurencija. Na samom startu takmičenja, Petrović je odličnom igrom savladao Izraelce Amita Vainera (21:4, 21:2) i Adama Travinskog (21:6, 21:7) i time obezbedio sebi četvtfinale u kome je pobedio Tajlanđanina Panja Puthipraisakul rezultatom 2:1 (21: 16, 9:20, 22:20). U polufinalni meč protiv Patčarakit Apiratčataset takođe sa Tajlanda, Viktor Petrović ušao je jakim žarom, ali je u drugom setu pri rezultatu 15:15 povredio skočni zglob, te je sprečen da meč odigra na visokom nivou i turnir je završio osvajanjem bronzane medalje.

U konkurenciji žena pojedinačno, Nina Bogdanović je zabeležila pobedu protiv jake protivnice Aleksandre Goldfarb iz Izraela (21:7, 21:7), ali je u četvrfinalu savladana od Rakse Kandasamu iz Indije, osvajačice bronzane medalje na ovogodišnjem Pack Line Israel Juniore u ovoj konkurenciji.

Turnir za U19 igrače je protekao u dobroj atmosferi i raspoloženju u timu. Sveukupno sam zadovoljan igrom iako, naravno, nisam srećan zbog povrede koja nas je zaustavila u pohodu na najsjanije odličije. Oboje smo zabeležili dobre nastupe i u parskim i u pojedinačnim konkurencijama i mislim da bi rezultat bio još bolji da do povrede nije došlo”, izjavio je nakon turnira najbolji srpski juniorski reprezentativac Viktor Petrović.

Učešćem i igrom srpskih reprezentativaca zadovoljan je i trener juniorske reprezentacije Dragan Antić, a kao veoma značajno ističe i priliku da naši igrači ukrste rekete sa protivnicima iz Azije: “Nina je protiv Indijke u četvrt finalu počela stegnuto, u drugom se opustila i odigrala odlično, ali na kraju je napravila nekoliko grešaka i izgubila. Viktor je pružio fantastičnu igru, pokazao da može da se izbori sa pritiskom i da kvalitet koji poseduje iskoristi kada je najbitnije. U miksu su odigrali odličan polufinalni meč i igrom na celom turniru pokazali su da imaju kvalitet i da mogu da ravnopravno igraju i protiv jakih protivnika iz Azije”, zaključio je Antić.

Učešće junorske reprezentacije Srbije na Pack Line Israel Junor 2023 podržalo je Ministartvo sporta Republike Srbije kroz obezbeđivanje neophodne finansijske podrške.