Edukacija nastavnika u Badminton centru

U subotu i nedelju, 7. i 8. maja 2022, u Nacionalnom badminton centru održani su Kursevi za nastavnike u okviru Shuttle time projekta

Badminton savez Srbije | 09.05.2022.

Prvi kursevi za nastavnike u 2022. godini u okviru “Shuttle Time” projekta koji se realizuje u saradnji sa Svetskom badminton federacijom (BWF) i Evropskom badminton konfederacijom (BEC) održani su u subotu, 7. maja i nedelju 8. maja 2022. godine u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji. Kurs je vodio glavni trener badminton reprezentacija Srbije i sertifikovani trener za obuku u okviru ovog projekta BWF, Milan Barbir. Čak 33 polaznika iz Beograda, Zrenjanina, Velike Plane, Kragujevca, Krnjeva i Kikinde imalo teorijski deo, a potom i praktični na terenima Nacionalnog badminton centra. Nakon kursa polaznicima su podeljeni školski kompleti koji sadrže osnovnu opremu za badminton.

Inače, primena “Shuttle Time” projekta u Srbiji započeta je 2014. potpisivanjem partnerskog sporazuma između BWF i BASS. Do 2016. se vršila priprema edukativnih materijala i drugih resursa za primenu na teritoriji Republike Srbije (priručnici i planovi za nastavnike na srpskom jeziku, aplikacija za mobilne telefone na srpskom jeziku, obezbeđivanje školskih kompleta i druge opreme za realizaciju nastave). U 2017. se započelo sa realizacijom besplatnih kurseva za obuku nastavnika osnovnih i srednjih škola i sa opremanjem škola specijalizovanim školskim kompletima za badminton. Do sada je više od 180 nastavnika uspešno savladalo kurs i steklo zvanje sertifikovanog nastavnika “Shuttle Time” projekta dok je opremljeno škola opremljeno.

Naredni kursevi za nastavnike u okviru Shuttle Time projekta, čiji je pokrovitelj i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, biće održani u Beogradu u septembru.