Optimizam srpskih reprezentativaca pred start EP

U utorak, 27. aprila 2021, u Kijevu počinje Evropsko prvenstvo za seniore na kojem Srbija nastupa u tri konkurencije

Badminton savez Srbije | 26.04.2021.

Sve je spremno za Evropsko prvenstvo za seniore u Ukrajini. Gotovo 250 najboljih igrača i igračica sa Starog kontinenta u utorak, 27. maja 2021, u Kijevu kreću sa istih početnih pozicija. Svi oni imaju slične želje – pokazati se u najboljem svetlu na najvećoj evropskoj pozornici i stići do završnih borbi vrednih odličja. Među njima je i četvoro srpskih reprezentativaca – Luka Milić, Igor Bjelan, Andrija Doder i Marija Sudimac koji pred start šampionata gotovo uglas poručuju da su spremni za sve izazove koji ih očekuju u glavnom gradu Ukrajine. 

”Svaka pobeda biće velika za mene. Verujem da mi je mesto među najboljima, imam pozitivnu energiju i ogromno samopouzdanje, a prvi meč ce biti presudan za nastavak turnira”, bio je kratak pred početak Evropskog prvenstva Milić koji u prvom kolu muškog singla igra protiv Portugalca Bernarda Atilana. 

Na startu borbi u ženskom singlu Sudimčeva, koja je lane završila sjajnu juniorsku karijeru, osvojivši, između ostalog, i bronzu na Evropskom prvenstvu za juniore u Finskoj, ukrstiće rekete sa Rajčel Darag iz Republike Irske. 

”Evropsko prvenstvo za seniore biće moje najveće iskustvo u dosadašnjoj karijeri. Pre svega želim maksimalno da uživam na terenu i da pokušam da pokažem svoju najbolju igru i sve ono na čemu smo radili kao tim u proteklom periodu”, kazala je mlada Kruševljanka. 

Stariji član muškog dubla Igor Bjelan pred meč sa italijanskom kombinacijom Đovani Greko, Kevin Strobl ističe da su Doder i on u poslednjih nekoliko meseci imali vrlo intezivne pripreme i da su na Evropsko prvenstvo stigli sa mnogo ambicija. 

”Sam plasman na ovakvo takmičenje predstavlja ogroman uspeh za svakog od nas. Naravno, daćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat”, rekao je Bjelan. 

S druge strane Doder poručuje da je srpski par speman za borbu sa Italijanima u prvom kolu. 

”Očekujem i nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svetlu. Ujedno sam i jako srećan što sam deo najjačeg evropskog takmičenja”, kaže Doder. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Srbije na Evropskom prvenstvu za seniore u Ukrajini na kojem će naš tim sa klupe predvoditi pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije, Nikola Mijačić i na kojem će suditi i najbolji srpski arbitar, Goran Jelesijević.