Simbolično obeležen Sajam sporta 2020

U Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, u sredu 4. novembra, održan je Sajam sporta uz ograničen broj učesnika.

Badminton savez Srbije | 30.11.-0001.

Tradicionalna sportska manifestacija Sajam sporta, simbolično je obeležena u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Manifestaciju su svojim prisustvom uveličali predsednik Svetske rvačke federacije i član izvršnog odbora Međunarodnog olimpoijskog komiteta Nenad Lalović, predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović, direktorka Antidoping agencije Srbije Milica Vukašinović Vesić, a manifestaciju je simbolično otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Badminton savez Srbije su predstavljali Radomir Jovović, predsednik UO, Andreja Andrić, generalni sekretar, i Andrija Doder, reprezentativac Srbije. 
 
"Danas smo ovde da pošaljemo poruku snage i spremnosti srpskog sistema sporta da nastavi svoj put uspeha. Nikada nismo i nikada nećemo tražiti opravdanja za odustajanje. Izazov, ma koliko veliki, za nas je uvek bio samo motiv da uložimo još veću snagu i energiju da ga prevaziđemo. I danas, kao najveća sportska porodica, znamo, umemo i možemo da ostanemo jaki i rešeni da nastavimo da pobeđujemo, da budemo lideri i snaga naše Srbije. Zato, siguran da znamo put, odgovorni i predani nastavljamo da se borimo, da pobeđujemo, da pomeramo granice, da pozivamo sve da budu deo našeg sistema i da zajedno budemo najjači tim Srbije koji pobeđuje", izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.