U borbu za polufinale s drugog mesta u grupi

U poslednjem kolu Grupe 3 na ekipnom Evropskom juniorskom prvenstvu Srbija izgubila od Španije (3:2) pa će u nedelju u četvrtfinalu igrati sa Francuskom, Rusijom ili Danskom

Badminton savez Srbije | 31.10.2020.

U poslednjem kolu Grupe 3 na ekipnom Evropskom juniorskom prvenstvu Srbija je izgubila minimalnom razlikom od Španije (3:2) pa se tako kao drugoplasirana plasirala u četvrtfinale koje je na programu u nedelju, 1. novembra. Ime rivala s kojim će se boriti za plasman u polufinale šampionata, samim tim i za mesto na pobedničkom postolju, naša zemlja će saznati na večerašnjem poludirigovanom žrebu. Naime, rival može da joj bude samo neko od pobednika grupa, izuzev Španije budući da je se s njom već odmerila snage u grupi. Tako su potencijalni protivnici Danska (pobednik Grupe 1), Rusija (Grupa 2) i Francuska (Grupa 3). Pored pomenutih selekcija među osam najboljih na Starom kontinentu plasirale su se i Nemačka, Švedska i Estonija. 

Posle sigurne pobede nad Italijom, kojom su naši reprezentativci obezbedili plasman u četvrtfinale, meč sa Španijom je opravdao epitet derbija ove grupe. Srbija je povela pobedom u okršaju mešovitih parova. Mihajlo Tomić i Anđela Vitman bili su ubedljivi protiv Salvadora Franka i Marije de la o Perez (21:12, 21:15). Rival je izjednačio posle duela u muškom singlu. Nakon 40 minuta meča punog neizvesnosti Miguel Esteve je savladao Sergeja Lukića (21:19, 10:21, 21:19). U ništa manje neizvesnom meču ženskog singla rival je ponovo slavio. Lucija Rodrigez je bila bolja od Marije Sudimac u tri seta (11:21, 21:16, 21:19). Novo izjednačenje je usledilo nakon okršaja muških dublova. Sergej Lukić i Mihajlo Tomić su pobedili Jakoba Fernandeza i Rubena Garsiju iako su gubili sa 1:0 u setovima – (20:22, 21:17, 21:14). U odlučujućem meču ženski dubl Španije Kandela Akros, Lucija Rodrigez je bio bolji od srpske kombinacije Sara Lončar, Anđela Vitman (21:16, 21:12). 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu za juniore.