Dragoceno iskustvo u Pečuju

Srpska reprezentacija uzrasta do 13 godina zauzela osmo mesto na turniru Nation to Nation koji je od 10. do 12. januara 2019. održan u Mađarskoj

Badminton savez Srbije | 13.01.2020.

Reprezentacija Srbije uzrasta do 13 godina u sastavu Danilo Janković, Stefan Maksimović, Aleksa Radovanović, Danilo Stevanović, Ana Dimitrijević, Čarna Mihajlović, Teodora Latas i Lana Pavlović od 10. do 12. januara 2019. učestvovala je na tradicionalnom turniru Nation to Nation u Pečuju. U jakoj konukrenciji naša zemlja je takmičenje u Mađarskoj, koje je igrano po ligaškom sistemu (svako sa svakim), završila na osmom mestu iskoristivši ovaj turnir, pre svega, za sticanje međunarodnog iskustva. Zlatnu medalju je osvojila Rumunija, srebrnu Češka, dok se bronzom okitila Slovačka. 

“Veoma jak turnir sa dosta dobrih igrača, prejak ovog puta za našu reprezentaciju. Igrali smo u podmlađenom i oslabljenom sastavu. Naši igrači su pružili svoj maksimum u ovom trenutku. Ima mnogo toga na čemu se mora raditi i mnogo posla koji nas očekuje, ali su to izazovi koje smo spremni da prihvatimo”, kazao je pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije Dragan Antić koji je uz Nikolu Mijačiča, takođe pomoćnog trenera srpskih selekcija, činio stručni štab naše reprezentacija na turniru u Pečuju. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Mađarskoj.