Srbija na Kupu nacija u Pečuju

Boje Srbije na Nation to Nation U15 2019, od 29. novembra do 1. decembra 2019, braniće Vanja Rašeta, Miloš Dmitrović, Viktor Petrović, Anđela Vitman, Nina Bogdanović i Marija Samardžija

Badminton savez Srbije | 28.11.2019.

Predvođeni pomoćnim trenerom badminton reprezentacija Srbije, Nikolom Mijačićem, Vanja Rašeta, Miloš Dmitrović, Viktor Petrović, Anđela Vitman, Nina Bogdanović i Marija Samardžija od 29. novembra do 1. decembra braniće boje Srbije na tradicionalnom turniru Nation to Nation U15 2019 u Pečuju koji se ove godine igra u uzrasnoj kategoriji do 15 godina. Pored Srbije u Mađarskoj će nastupiti još devet timova koji su podeljeni u dve grupe. U A grupi, pored Srbije, igraće Češka, Mađarska, Rumunija i Švajcarska, dok su u B grupi Austrija, Belgija, Danska, Škotska i Slovačka. Posle takmičenja po grupama, po ligaškom sistemu, dve prve reprezentacije će se boriti za plasman od prvog do četvrtog mesta, treće i četvrte za plasman od petog do osmog, dok će poslednje igrati za deveto mesto. U petak, prvog dana turnira, naša zemlja će odmeriti snage sa Češkom (9 č), Rumunijom (13,30 č) i Mađarskom (17 č), dok će joj u subotu rival biti Švajcarska (9 č). 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Mađarskoj.