Posle pauze seniori ponovo izlaze na međunarodnu scenu

Srbiju će na turniru Svetskog seniorskog kupa, Hellas Open 2019, od 8. do 11. avgusta 2019. u Sidirokastru predstavljati četvroro reprezentativaca

Badminton savez Srbije | 07.08.2019.

Posle tradicionalne letnje pauze seniorski reprezentativci ponovo izlaze na međunarodnu scenu. Grupa od četvoro naših reprezentativaca, predvođena glavnim trenerom badminton reprezentacije Srbije Milanom Barbirom, u četvrtak, 8. avgusta 2019, putuje u Grčku gde se od istog dana pa sve do 11. avgusta održava turnur Svetskog seniorskog kupa, Hellas Open 2019. Takmičenje u Sidirokastru okupiće 163 takmičara sa više kontinenata, a boje naše zemlje braniće Luka Milić, Andrija Doder, Nenad Milošević i Marija Sudimac. Svi oni će nastupiti u glavnom žrebu tako da startuju drugog dana turnira. 

Prvi će se na delu u Grčkoj naći naš mešoviti dubl Doder, Sudimac. Naš par će se od 9 č boriti za plasman u osminu finala sa ukrajinskom kombinacijom Ivan Medinski, Valerija Rudakova. Od 10,45 č Milić će u prvom kolu muškog singla ukrstiti rekete sa Nemcem Maksom Veiskirhenom, dok će 20 minuta kasnije Sudmičeva za drugo kolo ženskog singla vojevati bitku sa osmim nosiocem, Čehinjom Katerinom Tomolavom. Doder i Milošević će biti slobodni u prvom kolu muškog dubla, dok će u drugom, od 16,35 č igrati sa Indijcima Arunom Georgijem i Sanjamom Šukolom. Pobednik ovog duela plasiraće se među osam najboljih u Sidirokastru. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Grčkoj.