Seniori u Sofiji

Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan i Marija Sudimac od 4. do 7. oktobra 2018. učestvuju na turniru Svetskog seniorskog kupa, Babolat Bulgarian International 2018

Badminton savez Srbije | 03.10.2018.

Glavni grad Bugarske će od 4. do 7. oktobra 2018. biti domaćin turnira Svetskog seniorskog kupa, Babolat Bulgarian International 2018, koji će okupiti 148 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. Boje Srbije na ovom takmičenju braniće četvrto reprezentativaca, Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan i Marija Sudimac, koji su u sredu otputovali u Bugarsku. U petak, prvog dana turnira, na terenu će se naći samo Doder koji će od 15 č igrati u drugom kolu kvalifikacija muškog singla sa pobednikom meča između Šveđanina Viktora Zuhra i Bugarina Martina Hlebarskog. U istoj konkurenciji dan kasnije Milić će u prvom kolu glavnog žreba ukrstiti rekete sa Italijanom Đovanijem Grekom od 10,30 č. 

U petak od 13,35 č Sudimčeva će se na startu glavnog žreba ženskog singla sastati sa Grkinjom Teodorom Lambrianidou, dok će se Bjelan i Doder za plasman u drugo kolo muškog dubla od 15 č boriti sa švedskom kombinacijom Adam Gozi, Melker Zi Beksel. Doder i Sudimčeva će preskočiti prva dva kola mešovitih dublova, tako da će svoj prvi meč u ovoj konkurenciji odigrati tek u subotu. Tada će se u četvrtfinalu boriti sa boljim iz duela između Holanđana Vesela van der Ara i Lise Tirtosentono i pobednika okršaja Dominik Stipsits, Serena Au Jeong (Danska) – Ilijan Stojnov, Hristomira Popovska (Bugarska). 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Bugarskoj.