Učešće na Trening kampu u Korči začinjeno sa po dva zlata i srebra i jednom bronzom

Srpski igrači Mihajlo Borka, Stefan Mijatović, Vanja Rašeta, Danilo Janković i Vasilije Janković i trener Marija Bulatović od 3. do 7. jula 2018. učestvovali na Trening kampu regionalnog projekta BEC u Albaniji na čijem kraju je održan i Memorijalni turnir

Badminton savez Srbije | 12.07.2018.

Srpski igrači Mihajlo Borka, Stefan Mijatović, Vanja Rašeta, Danilo Janković i Vasilije Janković, predvođeni trenerom Marijom Bulatović, od 3. do 7. jula 2018. učestvovali su na Trening kampu regionalnog projekta Evropske badminton konfederacije (BEC) koji je održan u albanskom gradu Korči. Pored naše zemlje i domaćina Kampa, na kojem je glavni trener bila Rumunka Korina Dan, predstavnike na skupu u Korči imale su i Bugarska, Grčka, Makedonija i Rumunija. 

Na kraju kampa održan je i Memorijalni turnir "IDA'S FRIENDS" na kojem su, između ostalih, prisustvovali predsednik Balkanske badminton asocijacije Puzant Kazabjan i predsednik Badminton federacije F.Y.R.O.M Dime Stefanovski. Naši igrači su ostavili snažan utisak na turniru osvojivši pet odličja, od toga po dva zlatna i srebrna i jedno bronzano. Stefan Mijatović osvojio je najsjajnije odličje u muškom singlu juniorske kategorije pobedivši u srpskom finalu Vanju Rašetu kojem je tako pripalo srebro. Drugo zlato u Korči delo je Vanje Rašete koji je trijumfovao u mešovitom dublu junior turnira na kojem je nastupio u paru sa Aleksandrom Soare iz Rumunije. 

Poput Rašete do vicešampionske titule u Albaniji stigao je i Vasilije Janković koji je prigrabio srebro u muškom singlu youth kategorije, dok su jedina bronzana medalja za srpski tim završila u rukama Stefana Mijatovića i Mihajla Borke u muškom dublu juniorske kategorije. 

“Ovo je moj četvrti odlazak u Korču, a svaki put se sa ovog kampa vratim sa lepim utisicima. Gostoprimstvo je uvek na najvišem nivou, a posebno mi je drago što je Kamp iz godine u godinu sve bolje organizovan, sa osetnim napretkom na svim poljima. Takođe, sjajan je osećaj kada ste u mogućnosti da pomognete i prenesete svoje znanje, na isti onaj način kao što je neko vama to pružio pre 20 godina. Memorijalni turnir "IDA'S FRIENDS" u znak sećanja na tragično stradalu Idu Pili odigran je u odličnoj atmosferi, a takmičari Srbije igrali su na visokom novou", kazala je Marija Bulatović.