Milić i Doder u Taragoni

Luka Milić i Andrija Doder braniće boje naše zemlje na badminton turniru Mediteranskih igara u španskoj Taragoni na kojima će suditi Kristina Jovin

Badminton savez Srbije | 20.06.2018.

U španskom gradiću Taragoni 22. juna počinju Mediteranske igre koje će trajati do 1. jula. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati 143 sportista koji će se ogledati u u 27 sportova. Među njima su i dvojica badminton reprezentativaca – Luka Milić i Andrija Doder koji sa trenerom reprezentacije Nikolom Mijačićem u sredu kreću put Španije. Badminton turnir, na kojem će suditi naša Kristina Jovin, biće održan od 23. do 26. juna, a srpski badminton dvojac će nastupiti u muškim singlovima i muškom dublu. 

“Mediteranske igre su jedan sasvim novi izazov za Milića i Dodera, budući da nikada do sada nisu učestvovali na ovom takmičenju. Odlično su radili u proteklom periodu i maksimalno su spremni da u Taragoni pruže svoj maksimum. Na ovom takmičenju predstavnike će imati neke izuzetno jake badminton nacije kao što su Francuska, Španija, Turska... Još ne znamo u kojim sastavima će one nastupiti, a u odnosu na to i od žreba zavisiće krajnji domet naših reprezentativaca u Španiji. Na poprište Igara stižemo tri dana ranije, tako da ćemo imati dovoljno vremena da “osetimo” salu i da odradimo završne pripremne treninge pred start takmičenja”, kazao je pred put Mijačić. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Luke Milića, Andrije Doderea, Kristine Jovin i Nikole Mijačića na Meditersnakim igrama u Taragoni.