Za vikend Prvenstvo Srbije za seniore

U Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji u subotu i nedelju, 2. i 3. juna 2018, biće održano 25. Prvenstvo Srbije za seniore

Badminton savez Srbije | 30.05.2018.

Nacionalni badminton centar u subotu i nedelju, 2. i 3. juna 2018, prvi put biće poprište Prvenstva Srbije za seniore. U velelepnom objektu na Adi Ciganliji za odličja u pojedinačnim konkurencijama boriće se 54 najboljih srpskih takmičara iz 12 klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Novi Sad, BK Helianthus (Novi Sad), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Zmajevi (Kruševac), BK Dinamo (Pančevo), BK Pančevo, BK Fanatik (Vršac), BK Banat (Zrenjanin), BK Ekstaza (Latković) i Petrovački sportski klub. Titule, na 25. državnom šampionatu, braniće se u tri pojedinačne konkurencije – u singlovima, gde će tron pokušati sa sačuvaju članovi kruševačkih Zmajeva, Luka Milić i Marija Sudimac, i u muškom dublu gde trofej brane Milić i Andrija Doder iz BK Beograd. U ženskom i mešovitom dublu doći će do smene na vrhu budući da prošlogodišnji pobednici, Sudimčeva i Nataša Pavlović, te Milić i Milica Simić, ovoga puta neće nastupiti ili neće igrati u ovim kombinacijama. 

I ove godine, kao i prošle, na osnovu rezultata biće proglašeni i najuspešniji timovi. Prošle godine najuspešniji klub u ekipnom plasmanu i muških i ženskih i mešovitih timova bio BK Zmajevi iz Kruševca. I u subotu i nedelju takmičarski program počinje od 9,30 časova. Prvog dana na “meniju” biće mečevi u parskim konkurencijama i početak okršaja u singlovima, u kojima će se drugog dana voditi odsutne bitke. Prvenstvo Srbije za seniore organizuje Badminton klub Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton saveza Beograda. Šampionat su podržale i kompanije “Yonex”, “Tin šped”, “Ledeni Kvas”, “Eurobank”, “Integraltechnic” i “Koka Plus”.