Sa optimizmom u Orestiadu

Na Balkanskom prvenstvu za seniore koje će od 18. do 20. maja 2018. biti održano u Grčkoj Srbiju če u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji predstavljati Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan, Nenad Milošević, Marija Sudimac, Sara Lončar i Nataša Pavlović

Badminton savez Srbije | 16.05.2018.

Grčki grad Orestiadu od 18. do 20. maja 2018. biće domaćin Balkanskog prvenstva za seniore na kojem će boje Srbije u ekipnoj, a potom i u pojedinačnoj, konkurenciji braniti sedmoro reprezentativaca – Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan, Nenad Milošević, Marija Sudimac, Sara Lončar i Nataša Pavlović. Oni, sa glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije Milanom Barbirom u četvrtak, 17. maja, kreću put Grčke. Dan kasnije počinje takmičenje u ekipnoj konkurenciji. U subotu u prepodnevnim časovima na programu su timski okršaji za medalje, a u popodnevnim počinju borbe za pojedinačna odličja, čija će završnica biti u nedelju. 

“Mogu slobodno da kažem da idemo u Grčku u nikad jačem sastavu kada je seniorska Balkanijada u pitanju. S tim u vezi i očekivanja su velika, a koliko su ona realna videćemo na licu mesta. Tek posle žreba odlučiću kako ćemo nastupiti u ekipnoj konkurenciji, a nakon toga doneću odluku ko će igrati u kojoj pojedinačnoj konkurenciji“, kazao je Milan Barbir pred put za Grčku. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpske reprezentacije na Balkanskom prvenstvu za seniore u Grčkoj na kojem će suditi Kristina Jovin.