Doder i Milić bez četvrtfinala u Sloveniji

Na turniru Svetskog seniorskog kupa, FZ Forza Slovenia International 2018, koji se od 10. do 13. maja 2018. igra u Medvodama, boje Srbije branili Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan, Nenad Milošević i Mateja Manić

Badminton savez Srbije | 12.05.2018.

Andrija Doder i Luka Milić nisu uspeli da se domognu četvrtfinala turnira Svetskog seniorskog kupa, FZ Forza Slovenia International 2018, koji se od 10. do 13. maja 2018. igra u slovenačkom gradiću Medvode uz učešće preko 200 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. Naš muški dubl je u meču za proboj među osam najboljih parova izgubio posle velike borbe u tri seta od engleske kombinacije Dejvid Džons, Džoni Torjusen (2:1), koja je bila kobna i po Igora Bjelana i Nenada Miloševića u drugom, poslednjem, kolu kvalifikacija (2:0). U kvalifikacijama muškog singla Mateja Manić je poklekao u drugom kolu pošto je poražen od Ukrajinca Danila Bosnijuka (2:0). Prethodno, Manić je bio bolji od Engleza Rejmonda Vebstera. U prvom kolu kvalifikacija ove konkurencije Milić je izgubio u tri seta od Azmija Kovimuramadhonija iz Azerbejdžana (2:1). 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših predstavnika na turniru u Sloveniji na kojem ih je s klupe predvodio glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.