Spektakularna promocija EUG – Beograd 2020

U ponedeljak, 5. marta 2018, u sali Doma omladine održana manifestacija povodom Evropskih univerzitetskih igara koje će u našem glavnom gradu biti održane kroz dve godine i na kojima će se u takmičarskom programu naći i badminton

Badminton savez Srbije | 05.03.2018.

Povodom Evropskih univerzitetskih igara, čiji će domaćin naš glavni grad biti 2020, u ponedeljak, 5. marta 2018, u prepunoj sali Doma omladine održana je manifestacija kojoj su prisustvovale brojne strane i domaće delegacije i visoki sportski poslenici, između ostalih i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Među učesnicima ovog događaja bili su i Igor Bjelan, Ilija Pavlović, Luka Milić, Andrija Doder i Mihajlo Tomić, reprezentativci naše zemlje u badmintonu, koji će se naći među 25 sportova takmičarskog programa ovih Igara. Pored njih svečanosti u Domu omladine prisustvovao je i predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović, trener Nikola Mijačić i generalni sekretar Badminton saveza Beograda Miodrag Kaličanin.

"U Beogradu će biti održano takmičenje 25 sportova. Do sada, to će biti najveće Igre i samim tim za nas veliki izazov da svi objekti budu u besprekornom redu, kao i da naši gosti budu ugošćeni na najbolji mogući način", rekao je predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Siniša Jasnić i dodao “Dolazi nam više od 6.000 sportista iz cele Evrope, a našu zemlju će predstavljati oko 450 takmičara. Očekujemo oko 10.000 gostiju koji će doći u Beograd, a naš glavni grad, koji će spreman dočekati ovu Evropsku Univerzijadu, zaradiće od toga oko 10 miliona evra”.

U toku su pripremni radovi na kompleksu na Bežanijskoj kosi koji treba da se izgradi zbog Univerzijade:

"Projekti su pri kraju i u narednih nekoliko meseci biće završeni, a krajem septembra i početkom oktobra trebalo bi da se krene u njihovu realizaciju. Očekujemo i sednicu Organizacionog komiteta Igara, a na njoj će se govoriti oko detalja i upoznaćemo javnost vezano za sam centar i za predstojeće takmičenje", zaključio je Jasnić.

Evropske univerzitetske igre održaće se od 12. do 25. jula 2020. godine.