Jelesijević oči u oči sa nekim od najboljih igrača današnjice

Goran Jelesijević sudio na turniru serije BWF Super 300, Yonex Swiss Open 2018, koji je od 20. do 25. februara 2018. održan u Bazelu

Badminton savez Srbije | 25.02.2018.

Goran Jelesijević bio je akter još jednog velikog badminton događaja. Srpski sudija sa najvišim evropskim sudijskim zvanjem od 20. do 25. februara 2018. u Bazelu delio je pravdu na izuzetno jakom turniru serije BWF Super 300, YONEX Swiss Open 2018, koji je okupio neke od najboljih igrača današnjice. Po završetku turnira Jelesijević je istakao da mu je bila čast što je učestvovao na jednom od najjačih svetskih turnira.

“U Švajcarskoj sam sudio svetskim veličinama, među kojima su bili Danci Jan O Jorgensen, Matijas Boe i Karsten Mogensen, Englez Radživ Usef, sestre Stojeve iz Bugarske... U sklopu turnira održana je i radionica za sudije vezana za probno pravilo o fiksnoj visini servisa. Kerol Fergejl i Bert Vanhorenbek, iskusne svetske sudije i ocenjivači, predstavili su nam tehničko rešenje i uputili nas u način korišćenja opreme”, kazao je Jelesijević i dodao – “Počastvovan sam što sam dobio priliku da budem deo ovog turnira na kojem su sudile neki od najboljih i najiskusnijih sudija na svetu. Stekao sam dragoceno iskustvo u Bazelu, a nadam se da ću uspeti da prenesem svojim kolegama u Srbiji barem delić onoga što sam naučio i iskusio ovde. Koristim i ovu priliku da se zahvalim Badminton savezu Srbije na izuzetnoj podršci koju imam na svom međunarodnom sudijskom putu”.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Gorana Jelesijevića na međunarodnom turniru YONEX Swiss Open 2018.