Bez medalja u Rumuniji

Mladi badmintonci prikazali dobru igru

Badminton savez Srbije | 19.09.2011.

U rumunskom gradu Galati, u periodu od 16. do 18. septembra, u sportskoj hali Siderurgistul, održano je Prvenstvo Balkana za juniorske kategorije igrača do 15 godina. Na takmičenju su učestvovale reprezentacije sledećih balkanskih država: Bugarska, Grčka, Makedonija, Turska, Rumunija i Srbija.

Takmičenje se odvijalo u ekipnoj i svim pojedinačnim konkurencijama. Za reprezentaciju Srbije nastupili su takmičari: Andrija Doder, Luka Milić, David Đusić, Nataša Pavlović, Andrijana Stanković i Anja Janić, predvođeni trenerom Nikolom Mijačićem.

Prvog takmičarskog dana, David Đusić, aktuelni prvak Srbiju se razboleo tako da je naša reprezentacija bila oslabljena tokom svih ekipnih mečeva. Nakon pobede nad makedoncima i poraza od bugara u grupnom delu takmičenja, mladi badmintonci Srbije su se plasirali u polufinale gde su izgubili od turaka. U meču za treće mesto, Srbija je, u neizvesnom meču, i drugi put izgubila od Bugarske. Šampionska titula pripala je turcima dok su domaćini osvojili srebro.

U pojedinačnoj konkurenciji naši takmičari su pružili sjajne partije protiv starijih igrača iz ostalih balkanskih država. Par poena je delilo Natašu Pavlović i Andrijanu Stanković od osvajanja bronzane medalje dok je i ostalim reprezentativcima nedostajalo malo sportske sreće da dođu do pobedničkog postolja. Posebno raduje činjenica da će ova generacija mladih srpskih badmintonaca biti na okupu i sledeće godine u istoj uzrasnoj kategoriji što svima u Badminton savezu Srbije uliva nadu kada su u pitanju novi međunarodni uspesi.

Tokom Balkanijade za igrače do 15 godina u rumunskom gradu Galati, prigodnom proslavom, obeleženo je i dve decenije održavanja balkanskih prvenstava. Rumuni su se pokazali kao izuzetno dobri domaćini.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenom međunarodnom događaju obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.