Juniori u Poljskoj

Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Sara Lončar i Anđela Vitman braniće boje Srbije na turniru Evropskog kupa za igrače do 17 godina, VICTOR Polish U17 International 2019, koji će od 15. do 17. marta 2019. biti održan u Poljskoj

Badminton savez Srbije | 13.03.2019.

Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Sara Lončar i Anđela Vitman činiće kvartet srpskih juniora koji će od 15. do 17. marta 2019. braniti boje Srbije na turniru Evropskog kupa za igrače do 17 godina, VICTOR Polish U17 International 2019. Na turniru, koji će u Poljskoj okupiti 220 takmičara iz 30-tak zemalja, glavnokomandujući na klupi našeg nacionalnog tima biće treneri reprezentacije Dragan Antić i Nikola Mijačić. Prvi na sceni u Poljskoj naći će se Lukić, koji je postavljen za prvog nosioca u muškom singlu. U petak od 12,30 č naš reprezentativac će se za plasman u drugo kolo boriti sa Poljakom Davidom Perkovskim. 

Istog dana na terenu će se naći i Lončareva. Srpska juniorka, sedmi nosioc u ženskom singlu, na startu takmičenja u ovoj konkurenciji ukrstiće rekete sa Belgijankom Lien Lamertin. Taj meč počinje u 16,05 č. U petak u Poljskoj startuju mečevi i u parskim konkurencijama. Naš muški dubl Lukić, Tomić od 17,20 č igraće za plasman u osminu finala sa Nemcima Rasmusenom Homelgradom i Tobijasom Mikelom, dok će Lončarevoj i Vitmanovoj od 19,25 č rivalke u prvom kolu ženskog dubla biti Luksemburžanke Leda Dominić i Kim Šmid. 

U mešovitom dublu Srbija će imati dve kombinacije, a obe će preskočiti prvo kolo. U drugom, koje je na programu u subotu, Lukić i Lončareva će igrati sa pobednikom duela između Piotra Liske i Ane Čuhre iz Poljske i Ajbrasa Akerena i Bahar Šabanci iz Turkse, dok će Tomiću i Vitmanovu protivnik za plasman u osmine finala biti bolji iz okršaja Simeon Suči, Sofija Slosarikova (Slovačka) – Mateus Golas, Julija Vojčik (Poljska). 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Poljskoj.