Milić u Portugaliji

Naš reprezentativac Luka Milić od 7. do 10. marta 2019. učestvuje na turniru Svetskog seniorskog kupa, 54 Portuguese International Championships 2019

Badminton savez Srbije | 06.03.2019.

Posle Trenčina Luka Milić će novi izazov na međunarodnoj sceni imati od 7. do 10. marta 2019. u Portugaliji. Naš reprezentativac će u Kaldasu da Rainji učestvovati na turniru Svetskog seniorskog kupa, 54 Portuguese International Championships 2019, na kojem će se za odličja boriti gotovo 350 takmičara sa više kontinenata. Milić, koji je u sredu otputovao u Portugaliju sa glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije Milanom Barbirom, u prvom kolu kvalifikacija muškog singla, u četvrtak od 12,30 č, odmeriće snage sa Kamilo Borstom iz Nemačke. Ukoliko preskoči prvu prepreku na turniru naš reprezentativac se za plasman u treće, pretposlednje, kolo kvalifikacija boriti sa pobednikom meča između Holanđanina Arama Mahmuda i Španca Manuela Vaskeza. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Luke Milića na turniru u Portugaliji.