U Trenčin sa četvoro takmičara

Na turniru Svetskog seniorskog kupa, FZ FORZA Slovak Open 2019, koji će od 27. februara do 2. marta 2019. biti održan u Slovačkoj boje Srbije će braniti Luka Milić, Ilija Pavlović, Andrija Doder i Marija Sudimac

Badminton savez Srbije | 25.02.2019.

Trenčin će od 27. februara do 2. marta 2019. biti domaćin turnira Svetskog seniorskog kupa, FZ FORZA Slovak Open 2019, na kojem će se za odličja boriti gotovo 300 takmičara sa više kontinenata. Boje Srbije na ovom, izuzetno jakom turniru, braniće četvoro reprezentativaca Luka Milić, Ilija Pavlović, Andrija Doder i Marija Sudimac, koje će sa klupe predvoditi glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir. Led u Trenčinu probiće Pavlović koji će u sredu od 9,25 č igrati u prvom kolu kvalifikacija muškog singla protiv Indijca Talara Laa. Sat vremena kasnije na terenu će se naći Doder kome će rival za plasman u drugo kolo kvalifikacija muškog singla biti Norvežanin Markus Bart. Istog dana, na startu kvalifikacija u ženskom singlu Sudimčeva će od 12,25 č ukrstiti rekete sa sedmim nosiocem kvalifikacija, Engleskinjom Elom Soderstorm. 

Dan kasnije od 11 č Doder i Sudimčeva će u prvom kolu mešovitog dubla igrati sa parom koji će do glavnog žreba stići iz kvalifikacija. Od 15,10 č Milić će se za proboj među 16 najboljih u muškom singlu boriti sa Poljakom Kristofom Jakovčukom. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Trenčinu.