Lukić probija led u Pečuju

Na turniru Svetskog kupa za juniore, 9th MULTI ALARM Hungarian International Junior Championships 2019, koji će od 7. do 10. februara 2019 biti održan u Mađarskoj Srbiju će predstavljati po četiri takmičara i sudija

Badminton savez Srbije | 06.02.2019.

Pečuj će od 7. do 10. februara 2019. biti domaćin Svetskog kupa za juniore, 9th MULTI ALARM Hungarian International Junior Championships 2019, na kojem će se za odličja boriti preko 100 takmičara iz 20-tak zemalja. Među njima će biti i izvanredna srpska juniorska četvrorka u sastavu Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Marija Sudimac i Sara Lončar koje će sa klupe u Mađarskoj predvoditi pomoćni treneri badminton reprezentacija Srbije Dragan Antić i Nikola Mijačić

Led u Pečuju probiće Lukić koji će 7. februara od 15,30 č boriti protiv Škotlanđanina Mičela Mekgira za plasman u treću rundu muškog singla u kojem je, inače, postavljen za 13. nosioca. Tri i po sata kasnije na teren izlaze Tomić i Lončareva. Rivali našem miksu za proboj u osminu finala ove konkurencije biće nemačka kombinacija Paskal Šeil, Nina Beker. U ženskom singlu Sudimčeva, peti nosilac, za plasman među 16 najboljih boriće se protiv pobednice duela između Slovakinje Sofije Slosiarikove i Hrvatice Sunčice Sertić, dok će se Lončareva u šesnaestini finala ogledati sa četvrtim nosiocem, Čehinjom Katerinom Zuzakovom. 

Muški dubl Lukić, Tomić biće slobodan u prvom kolu, dok će u drugom, za četvrtfinale ukrstiti rekete sa boljim iz okršaja između Hrvata Borne Cara i Borne Vadlja i Mađara Bencea Adriana Nađa i Martona Viga Adlja. I u ženskom dublu Lončareva i Sudimčeva će preskočiti prvo kolo. Za plasman među osam najboljih parova boriće se sa pobednikom meča između Justine Kokvio (Francuska), Gergane Pavlove (Bugarska) – Aleksandre Remenove, Mije Tarcalove (Slovačka). 

 Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Pečuju na kojem će suditi čak četvoro naših sudija – Goran Jelesijević, Kristina Jovin, Marko Bubalo i Marta Bogdanović.