Dobro iskustvo u Pečuju

Naš tim od 11. do 13. januara 2019. u Mađarskoj učestvovao na tradicionalnom turniru Nation to Nation za igrače do 13 godina

Badminton savez Srbije | 15.01.2019.

Pečuj je od 11. do 13. januara 2019. bio domaćn tradicionalnog turnira Nation to Nation koji je ove godine igran u kategoriji do 13 godina. Među 10 ekipa našao se i naš tim u sastavu Vuk Dimitrijević, Relja Milić, Stefan Maksimović, Danilo Janković, Vukašin Krneta, Čarna Mihajlović i Ana Dimitrijević, potpomognut Rumunkom Madalinom Panaite. U A grupi odmerene su snage sa Češkom, Mađarskom, Ukrajinom i Bugarskom, dok su u okršaju za plasman ukršteni reketi sa mešovitim timom. 

“Naš tim je imao dobar nastup u Pečuju, a da je bilo samo malo više sreće rezultat bio sigurno bio bolji. Bilo smo u oslabljnom sastavu, ali su svi igrači i igračice pokazali borbenost i ogromnu želju za takmičenjem. Nedostajalo je par poena da bi konačan plasman bio za nijasnu bolji. Naime, u meču sa Bugarskom u grupi poraženi smo sa 5:4, s tim da smo u duelu muških dublova u tri seta poslednji izgubili sa 21:19. Posebno sam zadovoljna činjenicom da su nas krasili Izuzetna diciplinovanost i timski duh od početka do kraja turnira”, kazala je Marija Bulatović koja je uz Stanislava Dimitrijevića predvodila naš tim s klupe. 

Ona se osvrnula i na ostale učesnike turnira: 

“Što se tiče drugih timova, izdvojila bih osvajače medalja. Rumuni su stigli sa izvanrednim timom, koji je čak dva puta uspeo da pobedi Dance, prvo u grupi, a kasnije i u finalu. I Česi su pokazali da imaju izuzetno talentovan tim u ovom uzrastu. Osvojili su bronzu iako su nastupili sa svega šest igrača, a doživeli su i peh budući da im se poverdio drugi muški singl. Inače, nagrada za najmlađeg igrača otišla je u ruke osmogodišnjeg Rumuna Matei Pandelea, za najkorisnijeg igrača proglašena je Čehinja Barbora Bursova, za najperspektivnijeg Danac Salomon Tomasen, a za najboljeg domaćeg igrača Milan Mešterhazi”, rekla je Bulatovićeva.