Izazov za seniore u Budimpešti

Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan, Ilija Pavlović i Borko Petrović od 1. do 4. novembra 2018. učestvuju na turniru Svetskog seniorskog kupa, 43th YONEX Hungarian International Championships 2018

Badminton savez Srbije | 31.10.2018.

Glavni grad Mađarske će od 1. do 4. novembra 2018. biti domaćin turnira Svetskog seniorskog kupa, 43th YONEX Hungarian International Championships 2018, koji će okupiti 223 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. Boje Srbije na ovom takmičenju braniće petoro reprezentativaca, Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan, Ilija Pavlović i Borko Petrović, koji su u sredu otputovali u Mađarsku. U četvrtak, prvog dana turnira, na terenu će se naći svi naši igrači. U prvom kolu kvalifikacija muškog singla Pavlović se sastaje sa Englezom Neilem Babutom, a Petrović sa Mađarem Đerđijem Pitelom. Milić će biti slobodan u prvom kolu kvalifikacija ove konkurencije, dok će u drugim igrati sa pobednikom meča između Indonežanina Adija Pratame i Engleza Brendona Zi Hao Japa. Doder i Špankinja Laura Primo u prvom kolu kvalifikacija mešovitog dubla ukrstiće rekete sa austrijskom kombinacijom Mihael Šausberger, Natali Herbs, dok će se Doder i Bjelan za plasman u glavni žreb muških dublova boriti sa domaćim takmičarima Zoltanom Kereštijem i Jozefom Mešterom. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Mađarskoj.