Milićeve velike pobede i na Kritu

Naš reprezentativac Luka Milić stigao do osmine finala muškog singla na turniru Svetskog seniorskog kupa, Hellas Open 2018, koji se od 18. do 21. oktobra 2018. održava u Hanji

Badminton savez Srbije | 20.10.2018.

Luka Milić “upisao” je još tri značajne pobede na najvećoj međunarodnoj sceni. Naš reprezentativac stigao je do osmine finala Svetskog seniorskog kupa, Hellas Open 2018, koji se od 18. do 21. oktobra 2018. održana na Kritu uz učešće od 208 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. Milić je u drugom kolu kvalifikacija savladao Švajcarca Džulijena Švajvilera posle preokreta (2:1), a u trećem poslednjem, Nemca Kristofera Klauera, takođe u duelu koji je trajao tri seta (2:1). U prvom kolu glavnog žreba naš reprezentativac je uzeo skalp igraču koji potiče iz najuspešnije badminton nacije u Evropi, Danske. U dva seta savladao je Petera Korela (2:0). Ipak, u borbi za novo četvrtfinale na svetskoj sceni izgubio je od naturalizovanog Azerbejdžanca, Adea Reskija Dvičenija (2:0), od koga je pre nešto više od dve nedelje bio bolji na turniru Svetskog seniorskog kupa u Brnu. 

“Srećan sam što sam drugi put uspeo da se plasiram među 16 najboljh igrača u muškom singlu na turniru ovog ranga. Sa tri nove pobede u Hanji ući ću među 300 najboljih igrača na svetu. Iza mene je naporan raspored, a tako će biti sve do kraja godine. Odmah po povratku u Srbiju nastavljam sa napornim treninzima sve sa ciljem da u što boljom formi dočekam svoj naredni izazov na međunarondoj sceni – 43nd Yonex Hungarian International 2018 koji će biti održan početkom novembra u Budimpešti”, kazao je Luka Milić. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Luke Milića na turniru u Grčkoj.