Reprezentativci u Evropi

Juniori u Nemačkoj, seniori u Sloveniji

Badminton savez Srbije | 08.05.2011.

Seniori Nikola Arsić i Vladimir Savić krenuli su put Slovenije gde ih očekuju novi međunarodni izazovi u okviru turnira Slovenia International 2011 koji se, u periodu od 12. do 15. maja održava u Medvodama. Arsić i Savić nastupiće u konkurencijama muškaraca pojedinačno i muškim parovima. Na turniru je učešće uzelo preko 70 takmičara sa četiri kontinenta. Naši seniori su ove godine zabeležili najbolji rezultat na Internacionalnom turniru u Temišvaru gde su, u konkurenciji muških parova, ostvarili plasman u četvrtfinale.

Orlići uputili su se u nemački grad Waghaeusel gde će nastupiti na prestižnom takmičenju za sve juniorske kategorije, GLOBUS TOP 3000, koji se nalazi u kalendaru Evropske badminton federacije. Delegaciju Srbije čine: Lena Janić (do 11 god.), Nataša Pavlović (do 13 god.), Andrijana Stanković (do 13 god.), Anja Janić (do 15 god.), Andrija Doder (do 13 god.), Jovan Babajić (do 15 god.), Dragoslav Petrović (do 15 god.), Marija Bulatović (trener), Dragan Antić (trener) i Mladen Janić (vođa puta). Takmičenje u Nemačkoj ulazi u istoriju kao prvo u ovoj državi na kome su naši takmičari uzeli učešće. Mladi reprezentativci su, protekle godine, sa međunarodnih takmičenja doneli preko 20 odličja što članovima BASS uliva optimizam i kada je ovo evropsko takmičenje u pitanju.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenim međunarodnim takmičenjima obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.