Juniorska četvorka u Trenčinu

Na turniru Evropskog kupa za igrače do 17 godina, Slovak Youth U17 2018, koji će od 28. do 30. septembra 2018. biti održan u Slovačkoj, boje Srbije će braniti Marija Sudimac, Sara Lončar, Sergej Lukić i Mihajlo Tomić

Badminton savez Srbije | 27.09.2018.

U petak, 28. septembra 2018, u Trenčinu počinje Evropski kup za igrače do 17 godina, Slovak Youth U17 2018, na kojem će se do nedelje, 30. septembra, za odličja boriti 173 takmičara i takmičarki iz 20-tak zemalja. Među njima će biti i četvoro srpskih reprezentativaca – Marija Sudimac, Sara Lončar, Sergej Lukić i Mihajlo Tomić, koje će sa klupe predvoditi pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije Dragan Antić

Svi naši igrači na teren izlaze u petak, a prvi će se na sceni naći Lukić koji će od 13 časova boriti protiv Čeha Štepana Kalabača za plasman u drugo kolo muškog singla u kojem je, inače, postavljen za drugog nosioca. Sat vremena kasnije Lončareva će u prvom kolu ženskog singla ukrstiti rekete sa Slovenkom Zalom Žurnal. U istoj konkurenciji Sudimčeva, koja je drugi nosilac u ženskom singlu, od 16 č će se sastati sa Poljakinjom Kingom Stokfiš. 

Lukić i Tomić će od 16,30 č na startu turnira u muškim dublovima igrati sa mađarskom kombinacijom Sebestijan Nađ, Gergeli Šita, dok će se Lončareva i Sudmičeva od 18,30 č u prvom kolu ženskog dubla ogledati sa Čehinjama Anom Natali Kohutovom i Marketom Kohutovom. U mešovitom dublu Tomić i Lončareva će preskočiti prvo kolo, a u drugom će se, u subotu, sastati sa boljim iz duela između Ukrajinaca Vitalija Reva i Varvare Frolove i Čeha Dominika Kopriva i Klare Petruškove. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Slovačkoj.