Novi svetski izazov za Luku Milića

Od 27. do 30. septembra 2018. u Brnu će biti održan turniru Svetskog seniorskog kupa, LI NING Czech Open 2018, na kojem će se ogledati i naš reprezentativac Luka Milić

Badminton savez Srbije | 26.09.2018.

Svega nedelju dana nakon sjajnog nastupa i osmine finala na Polish International 2018 Luku Milića očekuje još jedan nastup na turniru Svetskog seniorskog kupa. Naš reprezentativac će od 27. do 30. septembra 2018. biti akter LI NING Czech Open 2018 koji će u Brnu okupiti 270 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. Milić sutra startuje u Češkoj, u koju je sa glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije Milanom Barbirom otputovao u sredu. Od 15,35 č u prvom kolu kvalifikacija muškog singla igraće sa domaćim takmičarom Onrejem Helarom. Ukoliko preskoči prvu prepreku na turniru protivnik u borbi za plasman u poslednje kolo kvalifikacija biće mu pobednim duela između Čeha Jirija Bureša i Azerbejdžanca Adea Reskija Dwikaja. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Luke Milića na turniru u Češkoj.