Nove Milićeve pobede na seniorskoj međunarodnoj sceni

Na turniru Svetskog seniorskog kupa, Eurasia Bulgarian Open Championship, koji se od 13. do 16. avgusta 2018. održava u glavnom gradu Bugarske, Luka Milić poražen u borbi za plasman u osminu finala, Andrija Doder i Mihajlo Tomić zaustavljeni u kvalifikacijama muškog dubla

Badminton savez Srbije | 14.08.2018.

Luka Milić ostavio je odličan utisak na turniru Svetskog seniorskog kupa, Eurasia Bulgarian Open Championship, koji se od 13. do 16. avgusta 2018. održava u Sofiji. Naš reprezentativac je sa tri pobede stigao do glavnog žreba muškog singla na ovom, izuzetno, jakom turniru na kojem se za odličja bori gotovo 300 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. U prvom kolu kvalifikacija Milić je bio bolji od Izraelca Maja Bar Necera (2:0), u drugom je savladao Hrvata Filipa Špoljareca (2:0), dok je u trećem, poslednjem, kolu uzeo meru Dancu Filipu Klindtu (2:1). U borbi za plasman među 16 najboljih srpski igrač je izgubio od Danca Sorena Tofta (2:0), posle pola sata iscrpljujuće borbe.

“Milić je i u glavnom gradu Bugarske još jednom pokazao da može mnogo na međunarodnoj sceni i da je pravi predvodnik našeg seniorskog badmintona. Sledeći korak za njega je prolazak u završne faze turnira, a siguran sam da će se to ostvariti za relativno kratko vreme. Za sada uči kako je igrati pod visokim pritiskom i pošto ima samo 19 godina, vreme je apsolutno na njegovoj strani”, bio je zadovoljan glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

U konkurenciji muških parova, Andrija Doder i Mihajlo Tomić nisu uspeli da se plasiraju u glavni žreb. Oni su na startu kvalifikacija izgubili od turskog para Semih Baha Bašakin, Serkan Ugurlu (2:0).

“Tomić i Doder su imali priliku za bolji rezultat ali jednostavno nisu uspeli da proizvedu svoje najbolje izdanje”, kratko je prokomentarisao učinak našeg muškog dubla Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Luke Milića, Andrije Dodera i Mihajla Tomića na turniru u Sofiji na kojem će sudi Kristina Jovin.