Srpski dubl stao na korak od polufinala u Taragoni

Luka Milić i Andrija Doder poraženi u četvrtfinalu muškog dubla na Mediteranskim igrama u Taragoni. – Osmina finala krajnji domet naših reprezentativaca u muškom singlu

Badminton savez Srbije | 23.06.2018.

Srpski muški dubl Luka Milić, Andrija Doder stao je na korak od polufinala badminton turnira Mediteranskih igara u Taragoni. U meču za plasman među četiri najbolja para Milić i Doder su poraženi od turske kombinacije Serdar Koca, Serhat Salim (2:0). Prethodno naš dubl je u osmini finala, posle preokreta, savladao Grke Georgiosa Galvasa i Panagiotisa Skarlatosa (2:1). U muškom singlu obojica naših reprezentativaca stala su u osmini finala. U meču za četvrtfinale od Milića je bio bolji treći nosilac, Italijan Rosario Madaloni (2:0), dok je Dodera savladao Francuz Toma Junior Popov (2:0).

“Ovo je bio jedan od onih dana kada ti ništa ne polazi za rukom. To su rivali, koji pripadaju samom vrhu evropskog badmintona, nemilosrdno kažnjavali. To posebno mislim u meču za plasman u polufinale muškog dubla. Nismo imali oštrinu i koncentraciju, pa je turski par zasluženo prošao dalje. Sve u svemu Milić i Doder su stekli dragoceno iskustvo u Taragoni tim pre što su se sve mediteranske zemlje pojavile u najjačim mogućim sastavima”, kazao je trener reprezentacija Nikola Mijačić.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Luke Milića, Andrije Dodera i Nikole Mijačića na Mediteranskim igrama u Taragoni na kojima sudi Kristina Jovin.