Vikend srpskih juniora na Adi Ciganliji

U subotu i nedelju, 12. i 13. maja 2018, u Nacionalnom badminton centru biće održano Prvenstvo Srbije za juniore

Badminton savez Srbije | 09.05.2018.

Preko 70 takmičara i takmičarki iz devet srpskih klubova – BK Banat (Zrenjanin), BK Beograd, BK Fanatik (Vršac), BK Dinamo (Pančevo), BK Zmajevi (Kruševac), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Novi Sad, BK Clear (Beograd) i BK Pančevo predstojećeg vikenda će se u Nacionalnom badminton centru boriti za titule na Prvenstvu Srbije za juniore. Dvodnevno takmičenje, čiji je organizator Badminton klub Beograd, biće u pet uzrasnih kategorija – igrači uzrasta do 11, do 13, do 15, do 17 i do 19 godina. 

Prvog dana program počinje u 9,30 č, a na “meniju” će se naći mečevi u singlu uzrasnih kategorija U11, U13 i U17 i duelu u muškim i ženskim dublovima u uzrasnima kategorijama U13 i U17. I u nedelju program počinje u 9,30 č, a svoje umeće pokazaće badmintonci i badmintonke u singlovima i muškim i ženskim dublovima uzrasne konkurencije U15 i takmičari i takmičarke u uzrasnoj konkurenciji U19 u svih pet konkurencija. 

Pokrovitelji Prvenstva Srbije za juniore su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Badminton savez Srbije i Badminton savez Beograda, a prijatelji kompanije “Yonex”, “Tin Šped”, “Ledeni Kvas”, “Eurobank”, “Integraltechnic” i “Koka Plus”.