Petorica srpskih igrača na turniru Svetskog seniorskog kupa u Sloveniji

Na turniru FZ Forza Slovenia International 2018, koji će od od 10. do 13. maja 2018, biti održan u Medvodama nastupiće Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan, Nenad Milošević i Mateja Manić

Badminton savez Srbije | 08.05.2018.

Slovenački gradić Medvode od 10. do 13. maja 2018. biće domaćin turnira Svetskog seniorskog kupa, FZ Forza Slovenia International 2018, na kojem će se za odličja boriti preko 200 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. U Sloveniji će se ogledati i Luka Milić, Andrija Doder, Mateja Manić, Igor Bjelan i Nenad Milošević. U prvom kolu kvalifikacija muškog singla Milić će prvog dana turnira od 9,30 časova odmeriti snage sa Azmijem Kovimuramadhonijem iz Azerbejdžana, dok će se u 11,45 č Manić za plasman u drugo kolo kvalifikacija boriti sa Englezom Rejmondom Vebsterom. Istog dana na terenu će se naći i Bjelan i Milošević. Njih dvoje će od 16,35 č igrati za plasman u glavni žreb muških dublova protiv engleske kombinacije Dejvid Džons, Džoni Torjusen. 

Milić i Doder svoj nastup u muškom dublu počinju u petak. Naš par je slobodan u prvom kolu, dok će u drugom igrati sa pobednikom meča između dubla iz Azerbejdžana Ade Reski Dvikaho, Azmi Kovimuramadhoni i kvalifikanata. Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših predstavnika na turniru u Sloveniji na kojem će ih s klupe predvoditi glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.