Tri pobede u Zagrebu

Luka Milić, Andrija Doder, Mateja Manić i Marija Sudimac predstavljali Srbiju na turniru Svetskog seniorskog kupa, Victor Croatian International 2018

Badminton savez Srbije | 31.03.2018.

Srpski reprezentativci zabeležili su tri pobede na Svetskom seniorskom kupu, VICTOR Croatian International 2018, na kojem se od 29. marta do 1. aprila za odličja borilo preko 150 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. U glavnom gradu Hrvatske Andrija Doder i Marija Sudimac su u borbi za plasman u četvrtfinale mešovitih parova poraženi od Danaca Martin Pedersena i Lise Kramer (2:0). Do osmine finala naš miks stigao je pobedom nad kombinacijom Islanda, David Bjarn Bjornson, Arna Karen Johansdotir (2:0). U prvom kolu muških dublova Doder i Luka Milić izgubili su od Danaca Emila Lauritzena i Jakoba Stagea (2:0), dok su na startu turnira u ženskom dublu Sudimčevu i Hrvaticu Ingu Sadaić zaustavile Francuskinje Marion Le Turdu i Melani Potin (2:1). 

Milić je stao na korak od plasmana u glavni žreb muškog singla. Naš reprezentativa je u drugom kolu kvalifikacija savladao domaćeg takmičara Dina Belasa (2:0), ali je u trećem, poslednjem, izgubio od Rusa Sokhzoda Gulomzoda (2:0). S druge strane Mateja Manić Manić je na startu kvalifikacija bio bolji od Hrvata Edvina Hadžihalilovića (2:0), ali je potom poražen od Rusa Georgija Karpova (2:0). 

“Dobar nastup naših igrača, a za bolji rezultat nedostajalo je nešto sportske sreće i verovatno malo više sportskog umeća u napetim završnicama. Kao i uvek pokušaćemo da izvučemo pouke i da na osnovu toga nastavimo sa usavršavanjemna svim poljima”, rekao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših predstavnika na turniru VICTOR Croatian International 2018 na kojem je sudila Kristina Jovin.