Karvina naredna međunarodna stanica Milića i Dodera

Srpski reprezentativci Luka Milić i Andrija Doder biće akteri turnira Svetskog seniorskog kupa, KaBaL International Karvina 2018, koji će od 15. do 18. marta 2018. biti održan u Češkoj

Badminton savez Srbije | 13.03.2018.

Posle sjajnog izdanja u Trenčinu gde su stali na korak od odličja u muškom dublu Luki Miliću i Andriji Doderu sledeća stanica u ovogodšinjoj međunarodnoj turneji biće Karvina. Naši reprezentativci će u ovom češkom gradu biti akteri turnira Svetskog seniorskog kupa, KaBaL International Karvina 2018, koji počinje u četvrtak, 15. marta 2018. i na kojem će se do 18. marta za odličja boriti preko 200 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. U singlu će nastupiti samo Milić koji će u četvrtak u drugom kolu kvalifikacija ove konkurencije igrati protiv Grka Iliasa Ksantoua. U muškom dublu srpski par startuje od drugog kola glavnog žreba. U petak će vojevati bitku za plasman u četvrtfinale sa pobednikom meča između asutrijske kombinacije Filip Birker, Dominik Stipsits i jednog dubla koji će stići iz kvalifikacija. 

“Na turniru u Češkoj konkurencija će biti jača nego pre dve nedelje u Slovačkoj, a Milićev i Doderov jedini zadatak je da dodatno unaprede svoju igru i da nastave sa sjajnim partijama u 2018”, bio je kratak glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir pred put u Karvinu. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših predstavnika na KaBaL International Karvina 2018.