Neizvesni i kvalitetni mečevi na Adi Ciganliji

U subotu, 2. februar 2019, u Nacionalnom badminton centru održani A, B i C turnir – Beograd 2019

Badminton savez Srbije | 03.02.2019.

Posle okršaja školaraca u drugoj polovini januara Nacionalni badminton centar je u subotu, 2. februara 2019, podigao rampu i za turnire ostalih takmičarskih kategorija u Novoj godini. U sjajnom ambijentu i odličnoj organizaciji Badminton kluba Beograd tri turnira iz kalendara Badminton saveza Srbije dobila su pobednike. A turnir – Beograd 2019 obeležili su izuzetno neizvesni mečevi u parskim konkurencijama što i ne čudi s obzirom da su akteri bili svi srpski najkvalitetniji igrači i igračice, koji dugo svoju ogromnu vrednost dokazuju i pokazuju na najvećoj međunarodnoj sceni. Za najprijatnije iznenađenje dana pobrinuo se tandem kragujevačkog Ravensa KG Minja Milovanović, Anja Velemir koji je zasluženo trijumfovao u konkurenciji ženskih dublova. U meču koji je, praktično, odlučio pobednika u tri seta je bio bolji od aduta kruševačkih Zmajeva Marte Bogdanović i Marije Sudimac. Bronza u ženskom dublu pripala je Sanji Perić i Anđeli Vitman iz BK Beograd. 

U muškom dublu bez premca su bili Sergej Lukić iz BK Zmajevi i Luka Milić, novopečeni član BK Novi Sad. U uzbudljivom finalu odigranom u tri seta Lukić i Milić bacili su na pleća odličan dubl BK Beograd Andrija Doder, Mihalo Tomić. I okršaj za bronzano odličje odlučen je u trećem setu. Posle velikog broja preokreta i izvanrednih poena Ilija Pavlović iz BK Novi Sad i Borko Petrović iz BK Beograd slavili su u duelu sa Miodragom Kaličaninom iz BK Beograd i Dragoslavom Petrovićem iz BK Zmajevi. Ništa manje neizvesno nije bilo ni u konkurenciji mešovitih dublova. Trofej u miksu osvojili su Doder i Sudimčeva koji su pobedili u završnom meču iako su gubili od Milića i Vitmanove sa 1:0 u setovima. Ipak, uspeli su u finalu da u naredna dva seta tas na vagi prebace na svoju stranu i da na kraju stignu do najsjajnijeg odličja. U meču za bronzu članovi BK Novi Sad Igor Bjelan i Milica Barbir bili su bolji posle tri krajnje neizvesna seta od Borka Petrovića i Perićeve. 

Na B turniru – Beograd 2019 najviše počasti u muškom, odnosno ženskom singlu pripale su Filipu Stojiljkoviću iz BK Ravens KG i Kristini Jovin iz BK Helianthus, dok su u istim konkurencijama C turnira – Beograd 2019. najsjajnija odlčičja pripala Marku Šundiću i Petri Gordić, saigračima iz BK Ravens KG. Pokrovitelji A, B i C turnira – Beograd 2019 bili su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Badminton savez Beograda i Badminton savez Srbije, dok su svesrdnu pomoć u organizaciji pručili prijatelji Saveza, kompanije “Tin Šped“, “Yonex“, “Koka Plus“, “Ledeni Kvas“, “Integraltechnic“, “Eurobank“ i “Siboasi“

Medalje su osvojili – A turnir – Beograd 2019Muški parovi: 1. Sergej Lukić (BK Zmajevi, Kruševac) / Luka Milić (BK Novi Sad), 2. Andrija Doder / Mihajlo Tomić (Beograd), 3. Ilija Pavlović (BK Novi Sad) / Borko Petrović (BK Beograd); Ženski parovi: 1. Minja Milovanović / Anja Velemir (BK Ravens KG, Kragujevac), 2. Marta Bogdanović / Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Sanja Perić / Anđela Vitman (BK Beograd); Mešoviti parovi: Andrija Doder (BK Beograd) / Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Luka Milić (BK Novi Sad), Anđela Vitman (BK Beograd), 3. Igor Bjelan / Milica Barbir (BK Novi Sad); B turnir – Beograd 2019Muškarci pojedinačno: 1. Filip Stojiljković (BK Ravens KG, Kragujevac), 2. Đorđe Stepanović (BK Beograd), 3. Vanja Rašeta (BK Clear, Beograd), Stefan Mijatović (BK Pančevo); Žene pojedinačno: 1. Kristina Jovin (BK Helianthus, Novi Sad), 2. Katarina Pomorišac (BK Banat, Zrenjanin), 3. Danica Čepurac (BK Clear, Beograd)); C turnir – Beograd 2019Muškarci pojedinačno: 1. Marko Šundić (BK Ravens KG, Kragujevac), 2. Novica Brkić (BK Clear, Beograd)), 3. Branislav Vodeničar (BK Banat, Zrenjanin), Igor Kovač (BK Banat, Zrenjanin); Žene pojedinačno: 1. Petra Gordić (BK Ravens KG, Kragujevac), 2. Marija Hinić (BK Beograd), 3. Sanja Milojević (BK Clear, Beograd).