Kaličanin kao glavni sudija u Nikoziji – II deo

Miodrag Kaličanin od 14. do 16. decembra 2018 bio glavni sudija na turniru Evropskog kupa za igrače do 17 godina, Cyprus U17 International 2018

Badminton savez Srbije | 21.12.2018.

Odličan posao koji je odradio lane bio je odlična preporuka da mu i ove godine dodele ulogu glavnog organizatora turnira Evropskog kupa za igrače do 17 godina u glavnom gradu Kipra. Na Cyprus U17 International 2018, koji je od 14. do 16. decembra 2018, održan u Nikoziji, Miodrag Kaličanin sjajno je odradio “funkciju“ glavnog sudije, koju je na ovom turniru imao i 2017. 

“Zadovoljan sam kako protekao nedavni turnir Evropskog kupa za igrače do 17 godina na Kipru, koji je ove godine imao poseban karakter budući da je bio kvalifikacioni za Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina. Kao i prošle godine u singlovima se igralo po grupnom sistemu što nije uobičajeno za takmičenja pod okriljem Evropske badminton konfederacije. Turnir je bio dobro organizovan, a bio je prilično kvalitetan bez obzira na to što nije privukao veliki broj takmičara. Između ostalih među učesnicima su bili i osvajači evropskih medalja do 15 godina Elizaveta Baranova i Igor Puškarev iz Rusije. U svakom slučaju ovo je bilo još jedno dragoceno iskustvo za mene, a boravak u Nikoziji sam iskoristio i za razmenu iskustava sa čelnicima i reprezentativnim trenerom Kiparske badminton federacije. Takođe, imao sam čast da se upoznam sa generalnim sekretarom Kiparskog Olimpijskog komiteta Haralambusom Lotasom.“, kazao je Miodrag Kaličanin. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Miodraga Kaličanina na turniru na Kipru.