Četiri pobede u Budimpešti

Seniorska reprezentativna petorka od 1. do 4. novembra 2018. učestvovala na turniru Svetskog seniorskog kupa, 43th Yonex Hungarian International Championships 2018

Badminton savez Srbije | 03.11.2018.

Srpski seniori “upisali” su tri pobede na izuzetno jakom turniru Svetskog kupa, 43th YONEX Hungarian International Championships 2018, koji je uz učešće 223 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja, od 1. do 4. novembra 2018. održan u Budimpešti. Igor Bjelan i Andrija Doder su u prvom kolu glavnog žreba muškog dubla izgubili od bugarske kombinacije Aleks Vlar, Dimitar Janikijev (2:0). Prethodno, naš par je u poslednjem kolu kvalifikacija bio bolji od domaćih takmičara Zoltana Kereštija i Jozefa Meštera (2:0). Doder je bio na korak od plasmana u glavni žreb mešovitog dubla u kojem je nastupio sa Špankinjom Laurom Primo. Njih dvoje su u prvom kolu kvalifikacija ove konkurencije savladali austrijsku kombinaciju Mihael Šausberger, Natali Herbs (2:0), ali su potom poraženi od Bugara Aleksa Vlara i Marije Mitsove (2:0). 

U muškom singlu Iliju Pavlovića je jedan korak delio od plasmana u glavni žreb. Naš reprezentativac je u prvom kolu kvalifikacija bio bolji od Engleza Neila Babute (2:1), a u drugom od Škota Keira Pringela (2:0). Ipak, u poslednjem kolu kvalifikacija izgubio je od Engleza Aleksa Lajna (2:0). U istoj konkurenciji Luka Milić je zaustavljen u drugom kolu kvalifikacija, a Borko Petrović u prvom pošto su poraženi od Indonežanina Adija Pratame (2:0), odnosno od Mađara Đerđija Pitela (2:0). Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Mađarskoj na kojoj je u svojstvu tim-menaždera putovao Miodrag Kaličanin.