Četiri predstavnika Srbije u Rodezu

Boje Srbije na Evropskom prvenstvu u para-badmintonu u Francuskoj od 31. oktobra do 4. novembra 2018. braniće – Zoran Ješić, Željko Volaš, Milan Grahovac i Đorđe Koprivica

Badminton savez Srbije | 30.10.2018.

U sredu, 31. oktobra 2018. u francuskom gradu Rodezu počinje Evropsko prvenstvo u para-badmintonu na kojem će se za odličja do 4. novembra boriti 153 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. Boje naše zemlje na ovom takmičenju braniće četvorica reprezentativaca – Zoran Ješić, Željko Volaš, Milan Grahovac i Đorđe Koprivica koje će sa klupe predvoditi glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir. Ješić i Volaš, kojima je ovo treći nastup na šampionatima Starog kontinenta, igraće u muškim singlovima kategorije SL4, kao i u muškom dublu kategorije SU5. S druge strane debitanti Grahovac i Koprivica ogledaće se u muškim singlovima i muškom dublu kategorije SS6. Žreb će biti održan nakon klasifikacije igrača. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Paraolimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću srpskog tima na šampionatu u Francuskoj.